Cum sa tratez naturist furunculii

Furunculul este o problema a pielii care apare atunci cand exista o infectie bacteriana profunda la baza unui folicul de par. Initial apare un nodul mic, rosu, dureros care creste treptat in dimensiune. Furunculele pot fi foarte dureroase si, uneori, pot fi insotite de febra. La primul semn de formare al unui furuncul puteti incepe tratamentul la domiciliu. Exista mai multe ingrediente care pot ajuta la diminuarea durerii si a disconfortului si la accelerarea procesului de vindecare.

Proprietatile antiseptice, antimicrobiene si antibacteriene ale liliacului indian, de asemenea, cunoscut si sub numele de neem, ajuta la tratarea furunculilor si multor alte tipuri de infectii ale pielii. Pisati o mana de frunze de neem pana obtineti o pasta. Aplicati pasta pe zona afectata. In mod alternativ, puteti sa fierbeti frunze de neem intr-o cana cu apa pana cand cantitatea de apa se reduce la o treime. Folositi apa ramasa pentru a clati zona afectata.

Painea este o cataplasma benefica in tratamentul furunculilor. Luati bucata de paine si inmuiati-o in lapte cald sau apa calda. Puneti painea astfel inmuiata pe zona afectata cateva minute. Acest lucru va ajuta la reducerea inflamatiei. Caldura de la aceasta compresa cu paine va contribui, de asemenea, la cresterea circulatiei, astfel incat vor fi mai multe celule albe la locul infectiei. Se repeta de doua ori pe zi, pana cand furunculul este complet vindecat.

Malaiul poate fi folosit ca absorbant natural pentru a ajuta la tratarea furunculilor. Fierbeti o jumatate de cana de apa si adaugati malai pana ce realizati o pasta groasa. Aplicati pasta peste furuncul si acoperiti cu o carpa. Se repeta procedeul de mai multe ori pe zi, pana cand furunculul devine moale si infectia incepe sa iasa. Aceste tratamente naturale vor aduce cu siguranta o oarecare usurare a disconfortului. Dar trebuie sa le urmati cateva zile, fara intrerupere, pentru a vedea rezultate pozitive. In plus, trebuie sa mentineti o buna igiena personala pentru a preveni raspandirea infectiei. Daca nu exista imbunatatiri intr-o saptamana, sau daca incepeti sa faceti febra, consultati medicul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *