CORUL DE COPII RADIO a fost aplaudat la Oradea, Timișoara și Iași

Corul de Copii Radio – ansamblul Radio România care de 73 de ani este o adevărată „pepinieră” de talente muzicale și care își poartă renumele în turnee naționale și internaționale – a fost aplaudat, ca invitat special, în trei festivaluri organizate în țară, la Oradea, Timișoara și Iași.

Sub bagheta dirijorului VOICU POPESCU, Corul de Copii Radio a prezentat un program variat, care s-a bucurat de un mare succes de public. Repertoriul de turneu al ansamblului a cuprins creații românești pregătite în contextul Centenarului Marii Uniri, precum Trompetele răsună – Gavriil Musicescu, La Alba Iulia în cetate – Dan Voiculescu, Diptic maramureșean – Constantin Arvinte ș.a., dar și piese extrem de cunoscute din musical-uri celebre ca Mary Poppins, Sunetul Muzicii sau Veronica.

Vineri, 22 iunie, în incinta Catedralei Greco-Catolice din ORADEA, Corul de Copii Radio a prezentat un concert în cadrul Festivalului European Music Open (ediția a III-a), eveniment care își propune să transforme Oradea într-un punct de întâlnire anual al unor mari personalități din domeniul artistic. Festivalul a fost organizat de Primăria Municipiului Oradea, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Teatrul de Stat ”Regina Maria”.

Concertul prezentat de Corul de Copii Radio la TIMIȘOARA a făcut parte dintr-un eveniment caritabil, organizat duminică, 24 iunie 2018, în sala de concerte a Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”, de către Asociația Culturală Kratima. Scopul acestei manifestări a fost acela de a oferi gratuit un moment artistic pentru peste 100 de copii din centrele de plasament ale județului Timiș.

Publicul din IAȘI a avut ocazia de a aplauda Corul de Copii Radio în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului – Concurs Coral Internaţional pentru Tineret Gavriil Musicescu, organizat în perioada 1 – 8 iulie 2018, de către Asociaţia Iubire şi Încredere (Iaşi). Evenimentul internaţional a reunit în capitala culturală a Moldovei coruri din România, Republica Moldova, Ucraina, China, Cuba, Serbia, Senegal și Spania.
Ansamblul Radio România a fost invitat special în cadrul Secţiunii Cantus Mundi, organizate în parteneriat cu Corul Naţional de Cameră Madrigal, partener în desfăşurarea acestui festival.
Corul de Copii Radio a participat la patru evenimente prezentate în cadrul manifestării: Concertul Coral Extraordinar prezentat pe 6 iulie în Grădinile Complexului Palas, Concertul dedicat Centenarului Marii Uniri – 7 iulie, Gala de închidere a Festivalului Gavriil Musicescu – 8 iulie, organizată la Teatrul Vasile Alecsandri și transmisă în direct de către TVR Iaşi și un recital caritabil prezentat într-un cămin pentru persoane vârstnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *