Despre Qigong sau Yoga Taoista, cu Ovidiu Pescarasu

Intrebare: Care sunt diferentele, sau asemanarile, dintre Qigong si Yoga Taoista?

Raspuns: “Toata lumea a auzit de yoga, fie ca este un iubitor al Orientului, fie ca doar a auzit de exercitii benefice sanatatii. Este un sistem stravechi, de origine indiana, care a patruns in Occident incapand cu jumatatea secolului trecut.

Pe de alta parte, despre Yoga Taoista, pe numele ei adevarat Daoyin, putini oameni au auzit, si mai putini stiu ce este ea de fapt. Ea provine din ritualurile samanice, insa se delimiteaza de credintele in demoni si explica intreaga existenta prin Yin si Yang (contrariile complementare). La nivel medical, Teoria Celor 5 Elemente este baza. Ca atare, se poate spune ca Qigong-ul este Yoga Daoista moderna, sistematizata si (in cazul tehnicilor agreate de guvernul chinez) vaduvita de latura spirituala. 

Yoga Taoista a fost denumita Qigong, in secolul trecut, fiindca era nevoie de o clasificare si o unificare a tuturor tehnicilor energetice si spirituale. Este unul lucrurile bune pe care le-a facut partidul la putere in China. In ultima perioada s-a incercat popularizarea formelor de Qigong in intreaga lume, insa lucrurile merg putin mai anevoie datorita persecutarii in China a unor miscari bazate pe qigong, precum Falun Gong sau Zhong Gong.”

In Bucuresti, puteti practica Qigong / Yoga Taoista, in stilul Gongong, la cursurile lui Ovidiu Pescarasu, expert in arte martiale si Qigong Taoist si Budist. Beneficiile sunt nenumarate, atat la nivel de sanatate, cat si la nivel spiritual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *