Ce este Yoga Daoista?

Termen relativ nou creat, Yoga Daoista reprezinta fundamentul tehnicilor energetice chinezesti, denumite Qigong cu cativa zeci de ani in urma.

Yoga Daoista are radacinile in samanismul primitiv, reprezentand dorinta omului de a fi in uniune cu natura, de a intelege manifestarile ei, de la elemente la fenomene naturale. De aceea, multe dintre tehnicile prezente in Yoga Daoista au legatura cu animele, forme de relief, plante etc.

Filozofia yogai daoiste este una animista, fiecare lucru manifestat avand un spirit care il sustine. Chiar daca pare desuet, aceasta credinta nu este foarte departe de adevar, in urma celor mai noi descoperiri stiintifice, care arata ca plantele, de exemplu, simt si reactioneaza la stimuli externi la fel de pregnant ca o faptura din lumea animala.

Exercitiile de Yoga Daoista sunt definite de fluiditate si echilibru, de incercarea armonizarii practicantului cu Universul, de unificarea intregii existente.

Tehnicile de meditatie folosesc abstragerea de la simturi si calmarea mintii, accesandu-se astfel noi modalitati de a percepe Universul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *